Робочий розчин - готова суміш із концентрованого засобу для дезінфекції медичних приладів і води для обробки інструментів. Якщо його зробити неправильно - не можна вважати дезінфекцію зробленою правильно. А відповідно стерилізація інструментів не буде виконана.

Головні помилки, яких припускаються новачки в приготуванні робочого розчину:

  1. Роблять робочий розчин на око, не дотримуючись концентрації.
  2. Не дотримуються експозиції.
  3. Працюють у невідповідній для цього ємності.
  4. Не використовують засобів особистого захисту: одноразові маски та рукавички..

Це відбувається через не розуміння всіх процесів циклу обробки інструментів і важливості безпеки клієнта під час б'юті-процедур. Стерилізація інструментів - це чіткий і покроковий алгоритм дій, який веде до 100% знищення всіх хвороботворних організмів і вірусів.

А тепер розберемося, як робити розчин правильно на прикладі роботи з дезінфекційним засобом для інструментів Деланол.

Крок 1. Підготовка до роботи з концентрованим дезінфекційним засобом для інструментів

Нам знадобиться:

  • Методичка деззасобів (можна знайти на сайті в картці товару в "прикріплених файлах", або звернувшись до консультанта Dezik)
  • Ємність для дезінфекції, зроблена з якісного пластику, герметично закривається.
  • Мірна піпетка.
  • Особистий захист майстра.

Методичка - дуже важливий і недооцінений майстрами документ, тому що в ній розписані всі режими для різних цілей і видів інструментів. Її обов'язково потрібно вивчати, і самостійно вираховувати потрібні дози, а не просто покладатися на інструкцію з інтернету.

Крок 2. Вивчаємо методичку засобу для дезінфекції Деланол і робимо розрахунки

  1. Для приготування розчину для дезінфекції відкриваємо сторінку 5. Обираємо "Вироби медичного призначення з корозійно стійких металів". Дивимося відсоток концентрації та час експозиції.
  2. Повертаємося до таблиці №2. З неї ми дізнаємося, скільки потрібно води для необхідної концентрації, яку ми дізналися з таблиці №5.
  3. Робимо висновок: для 1 л робочого розчину потрібно 3 мл засобу Деланол і 997 мл води.

Ці розрахунки - дуже важливий етап у циклі стерилізації. З їхньою допомогою ми можемо підібрати потрібні пропорції.

У кожного деззасобу є свої методичні матеріали. Не можна сліпо повторювати наші інструкції, якщо ви користуєтеся іншим концентратом. На них можна покладатися, як на алгоритм дій. 

Приготування робочого розчину для дезінфекції інструментів для манікюру

  1. Не порушуйте порядок дій

Спочатку ви набираєте в ємність воду. Потім з неї мірною піпеткою забираєте потрібну кількість, і доливаєте засіб для дезінфекції медичних приладів. 

  1. Дотримуйтесь техніки безпеки 

Працювати в масці та рукавичках дуже важливо, тому що деззасіб - сильний концентрат, який може пошкодити шкіру в разі прямого попадання, а його випаровування завдати шкоди слизовим. До техніки безпеки також належить те, що не допускаються до роботи неповнолітні.

  1. Термін придатності робочого розчину

Ними можна користуватися до того моменту, як вони змінили колір. випав осад або з'явилося якесь сміття. У засобу для дезінфекції Деланол це термін приблизно в 15 днів.

Але! Якщо ви обробляєте інструменти, на яких була кров або слиз - робочий розчин потрібно утилізувати.

Щоб не втратити цей матеріал, додавайте його собі в закладки. Деззасіб Деланол купити можна на нашому сайті з доставкою в будь-яке місто України.