Розбираємо тему як правильно стерилізувати інструменти: у крафт-пакетах чи без них? Чи впливають крафт-пакети на стерилізацію? Чи нормально це, коли крафт-пакети пригорають? Розбираємо ці питання в статті.

Потрібні крафт-пакети для сухожара чи ні?

Відповідаємо одразу: це не обов'язкова умова для стерилізації інструментів. Головний фактор - це вплив гарячого повітря на інструменти протягом часу. Саме він вбиває всі мікроорганізми і віруси та знезаражує інструменти.

Але у використання пакетів для стерилізації є вагомі переваги.

Переваги стерилізації інструментів у крафт-пакетах

Чому всі стерилізують інструменти в крафт-пакетах? Адже це не обов'язкова умова для проведення успішної стерилізації. Але це однозначно зручніше.

  1. Крафт-пакети підтримують інструменти стерильними

Це найбільш явна перевага. Адже зберігання інструментів після стерилізації - 4 етап. Інакше вся обробка інструментів втрачає сенс.

Залежно від виробника, стерильність підтримується в середньому від 50 до 60 днів. Використовуючи крафт-пакети, не потрібно створювати якісь особливі умови.

  1. На крафт-пакетах можна залишати позначки

Це дуже зручно, адже ви можете одразу написати, що саме у вас знаходиться в пакеті, а ще пронумерувати, поставити дату, вписати дані в журнал контролю стерилізації.

  1. Наявність індикатора 1 класу

На кожних крафт-пакетах медтест є індикатор 1 класу. Це зручно - так ви будете бачити відмінність простерилізованого пакета від нестерильного.

Не забувайте, що індикатори 1 класу не несуть такої гарантії, як 4 класу, адже вони фіксують тільки 1 параметр - температуру.

  1. Зручно підібрати сухожар

Об'єм повітряного стерилізатора - це найважливіший параметр при виборі. Але не сам об'єм камери, а те, скільки крафт-пакетів він вміщає під час стерилізації. Знаючи, скільки у вас наборів інструментів, які ви пакуєте в пакети, можна вибрати сухожар оптимального розміру і не помилитися.

  1. Довіра клієнтів зростає

Коли ви при клієнті розпаковуєте крафт-пакет і ще й пояснюєте, що означає індикаторна позначка - до вас зростає довіра. Клієнт буде впевнений, що його здоров'ю нічого не загрожує, і що ви дійсно професійний безпечний майстер.

Як зберігати інструменти, якщо не використовувати крафт-пакети?

Альтернатива є - ультрафіолетова шафа. Саме такий прилад створює і підтримує стерильне зовнішнє середовище, в якому можна зберігати інструменти, щоб вони не втратили безпеку.

Важливий момент. Якщо ви вирішили придбати УФ-камеру, запам'ятайте: це не стерилізатор інструментів. Багато продавців пишуть, що він обробляє інструменти, але це не так.

Наша рекомендація: купити крафт-пакети для стерилізації - зручніше й економніше, ніж використовувати ультрафіолетову шафу.

Підгорають крафт-пакети: чому?

Це дуже часте питання до нас. Причина одна - некоректна робота сухожара. Саме тому ми наполягаємо на використанні індикаторів контролю. І на тому, що купувати сухожар потрібно у перевіреного бренду, який надає гарантію та сервісну підтримку. І в таких випадках - звертатися до них.

Тому що більшість майстрів, які ставлять нам таке запитання, користуються китайським сухожаром.

Деякі корисні лайфхаки та рекомендації ви можете дізнатися в нашій статті.

Для стерилізації та зручного зберігання замовляйте крафт-пакети на Dezik.com.ua. Ми надаємо вам вибір розмірів і кольорів (прозорі, білі та коричневі). Доставка - по всій Україні.