Поява нагару на інструментах для манікюру - проблема, з якою рано чи пізно стикаються всі майстри, які обробляють інструменти на професійному рівні. Інструменти перестають мати презентабельний вигляд, у клієнтів починають виникати сумніви і запитальні погляди, а потім псуються і стають непридатними. Для цього явища є низка причин, які ми розберемо в цій статті.

Чому з'являється нагар на інструментах?

Причина 1. Неправильна дезінфекція

Запам'ятайте, економлячи на деззасобах, ви втрачаєте на інструментах.

Тому що, як правило, всі недорогі деззасоби містять у собі хлор, який дуже згубно впливає на нержавіюче покриття інструментів. Внаслідок чого вони швидше псуються. Обов'язково обирайте засоби для дезінфекції, які щадяще діють на інструменти. І, що не менш важливо, дотримуйтесь режиму. Перевищення концентрації та порушення часу експозиції провокують корозію.

Причина 2. Погано проведене ПСО

Нагар також з'являється внаслідок згоряння мікрочастинок білка. Тобто, якщо погано очищати інструменти перед стерилізацією, частинки шкіри перетворяться на нагар, що щільно всмоктався. Також дуже важливо добре промивати інструменти і просушувати їх. Залишки вологи або деззасобу також вступлять у хімічну реакцію.

Причина 3. Порушено технологію стерилізації

Категорично не можна порушувати температурний режим у сухожарі. І тримати інструменти довше, ніж треба.

Якщо температурний режим витримано правильно, але ви помічаєте, що інструменти почали псуватися - це питання до роботи сухожара. Щоб бути впевненим, що він працює справно, необхідно контролювати процес стерилізації за допомогою індикаторів 4 класу.

Причина 4. Неправильний догляд

Правильне зберігання інструментів також впливає на їхнє збереження. Але крім нього, є ще догляд. Запам'ятайте, користуватися доглядовою олією для кусачок і ножиць потрібно строго після стерилізації. Не можна змащувати з'єднання до сухожару.

Як очистити манікюрний інструмент від нагару

Якщо нагар або легка іржа з'явилися - це не вирок інструментам. Головне - не запускати, і вчасно скористатися очисними засобами.

Прибрати нагар швидко і без шкоди інструментам, допоможе Instrum.

Його необхідно розвести в гарячій воді 1:1, замочити інструменти, а потім ретельно промити зі щіточкою. Цього достатньо, щоб повернути їм колишнє сяйво і первозданний вигляд.

Чим змастити манікюрні кусачки та ножиці?

Після стерилізації інструменти можуть стати тугішими, важче ходити в руці майстра і навіть поскрипувати. Спеціально для розв'язання цієї проблеми є доглядова олія Oil Pro.

  • Його потрібно нанести на з'єднання інструменту і зробити кілька рухів. Залишки олії можна прибрати серветкою.
  • Наноситься олія після стерилізації. Якщо ви використовуєте крафт-пакети, то після того, як ви розірвали пакет і перед тим, як почали працювати з клієнтом.

Замовляйте очищувальні засоби на Dezik.com.ua і прибирайте нагар з ваших манікюрних інструментів.